Кулинарни рецепти » Гювеч от консервирани зеленчуци

 Гювеч от консервирани зеленчуци

Продукти: (за 8 порции)

• 1/2 буркан гювеч
• 1/2 буркан зерен фасул
• 1/2 буркан зелен грах
• 1/2 буркан мариновани чушки
• 5-6 гъби от консерва
• 1 стрък праз
• 2 глави лук
• 5-6 моркова
• половин глава керевиз
• 1 кг картофи
• 1 к.ч. олио
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 200 г сирене
• 4-5 филии сух бял хляб
• червен и черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Отцеждаме от сока консервираните гъби и зеленчуци.

Нарязваме на ситно морковите, керевиза, праза и лука, посоляваме и задушаваме до омекване с част от олиото, към което сме прибавили част от консервния сос. Смесваме задушените и консервираните зеленчуци, поръсваме с настърганото сирене и сипваме доматеното пюре.

На дъното на тава нареждаме хлебните филии, намазани с масло или потопени в олио. Върху тях разстиламе на равномерен пласт зеленчуковата смес. Поръсваме със сол, черен и червен пипер.

Покриваме с настърганите и посолени картофи, заливаме с млякото и останалата мазнина и печем 30 мин в силна фурна. Ако е необходимо, по време на печенето добавяме от консервния сос. Поръсваме изпечения гювеч със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало