Продукти:
• 1-2 марули
• 4 яйца
• 2-3 с.л. галета
• 100 мл олио
• 150 г ориз
• 150 г сирене
• 1 с.л. масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме марулените листа и ги накълцваме на дребно. Задушаваме ги в част от олиото, прибавяме и галетата. Махаме сместа от огъня и, когато се поохлади, прибавяме 2 разбити яйца, черен пипер, сол и разтрошеното сирене.
Отделно в останалото олио задушаваме почистения и измит ориз, заливаме го с топла вода в съотношение 1:3 и поръсваме със сол. Когато оризът се посвари, го отстраняваме от огъня, оставяме да се поохлади и му добавяме 1 разбито яйце.
Намазваме тавичката с олио и изсипваме половината марулена смес. Върху нея разстиламе ориза, а отгоре останалата марулена смес. Поръсваме с кипящо масло и заливаме с другото яйце.
Печем в умерена фурна до зачервяване. Поднасяме мусаката с кисело мляко.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...