Кулинарни рецепти » Мусака с маруля

 Мусака с маруля

Продукти:

• 1-2 марули
• 4 яйца
• 2-3 с.л. галета
• 100 мл олио
• 150 г ориз
• 150 г сирене
• 1 с.л. масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме марулените листа и ги накълцваме на дребно. Задушаваме ги в част от олиото, прибавяме и галетата. Махаме сместа от огъня и, когато се поохлади, прибавяме 2 разбити яйца, черен пипер, сол и разтрошеното сирене.

Отделно в останалото олио задушаваме почистения и измит ориз, заливаме го с топла вода в съотношение 1:3 и поръсваме със сол. Когато оризът се посвари, го отстраняваме от огъня, оставяме да се поохлади и му добавяме 1 разбито яйце.

Намазваме тавичката с олио и изсипваме половината марулена смес. Върху нея разстиламе ориза, а отгоре останалата марулена смес. Поръсваме с кипящо масло и заливаме с другото яйце.

Печем в умерена фурна до зачервяване. Поднасяме мусаката с кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало