Кулинарни рецепти » Мусака с маруля

 Мусака с маруля

Продукти:

• 1-2 марули
• 4 яйца
• 2-3 с.л. галета
• 100 мл олио
• 150 г ориз
• 150 г сирене
• 1 с.л. масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме марулените листа и ги накълцваме на дребно. Задушаваме ги в част от олиото, прибавяме и галетата. Махаме сместа от огъня и, когато се поохлади, прибавяме 2 разбити яйца, черен пипер, сол и разтрошеното сирене.

Отделно в останалото олио задушаваме почистения и измит ориз, заливаме го с топла вода в съотношение 1:3 и поръсваме със сол. Когато оризът се посвари, го отстраняваме от огъня, оставяме да се поохлади и му добавяме 1 разбито яйце.

Намазваме тавичката с олио и изсипваме половината марулена смес. Върху нея разстиламе ориза, а отгоре останалата марулена смес. Поръсваме с кипящо масло и заливаме с другото яйце.

Печем в умерена фурна до зачервяване. Поднасяме мусаката с кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало