Кулинарни рецепти » Мусака с маруля

 Мусака с маруля

Продукти:

• 1-2 марули
• 4 яйца
• 2-3 с.л. галета
• 100 мл олио
• 150 г ориз
• 150 г сирене
• 1 с.л. масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме марулените листа и ги накълцваме на дребно. Задушаваме ги в част от олиото, прибавяме и галетата. Махаме сместа от огъня и, когато се поохлади, прибавяме 2 разбити яйца, черен пипер, сол и разтрошеното сирене.

Отделно в останалото олио задушаваме почистения и измит ориз, заливаме го с топла вода в съотношение 1:3 и поръсваме със сол. Когато оризът се посвари, го отстраняваме от огъня, оставяме да се поохлади и му добавяме 1 разбито яйце.

Намазваме тавичката с олио и изсипваме половината марулена смес. Върху нея разстиламе ориза, а отгоре останалата марулена смес. Поръсваме с кипящо масло и заливаме с другото яйце.

Печем в умерена фурна до зачервяване. Поднасяме мусаката с кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало