Продукти: (за 4-5 порции)
• 10 чушки
• 1ч.ч. орехови ядки
• 3-4 глави лук
• 1/2 ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и ги изчистваме от семето.
Задушаваме в олиото нарязаният на ситно лук, прибавяме едро счуканите орехови ядки, черният пипер и солта.
С така готовата смес пълним пиперките, подреждаме ги в тава и ги заливаме с вода. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...