Кулинарни рецепти » Огретен от праз

 Огретен от праз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 5-6 стръка праз
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• оцет
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме праза и го нарязваме на парчета по 6-7 см. Поръсваме с оцет и сол и оставяме да престои 30 мин. После го варим в подсолена вода до омекване. Отцеждаме и нареждаме парчетата в намаслена тавичка.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с отварата от праза, подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме ястието.

Печем 15 мин в умерено загрята фурна, поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало