Продукти: (за 4-5 порции)
• 5-6 стръка праз
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• оцет
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме праза и го нарязваме на парчета по 6-7 см. Поръсваме с оцет и сол и оставяме да престои 30 мин. После го варим в подсолена вода до омекване. Отцеждаме и нареждаме парчетата в намаслена тавичка.
Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с отварата от праза, подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме ястието.
Печем 15 мин в умерено загрята фурна, поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме още 5-6 мин.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...