Продукти:
• 3 стръка праз
• 7-8 картофа
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. царевично брашно
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Размесваме ги с накълцания праз и царевичното брашно, посоляваме и изсипваме сместа в обилно намаслена тавичка.
Заливаме с яйцата, разбити с олиото, и печем в умерено загрята фурна. Преди поднасяне нарязваме ястието на квадратчета.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...