Кулинарни рецепти » Овчарски гювеч

 Овчарски гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг чушки
• 250 г домати
• 200 г лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 200 г сирене
• 5 с. л. брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, последователно прибавяме и задушаваме нарязаните на дребно чушки и домати.

Задушените зеленчуци разстиламе в тавичка и покриваме с настърганото сирене, смесено с част от нарязания на ситно магданоз.

Приготвяме сос от млякото, брашното и яйцата. Посоляваме на вкус и заливаме ястието с него.

Печем в умерено загрята фурна. Поднасяме готовия гювеч, поръсен със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало