Продукти:
• 1 кг спанак
• 1 връзка копър
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 стръка джоджен
• 2 яйца
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 3-4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спанака (може да го смесим с лапад и киселец) с малко олио и сол. Отцеждаме и нарязваме на ситно.
Смесваме ситно нарязаните копър, магданоз, пресен лук и джоджен с яйцата, киселото мляко и брашното. Прибавяме спанака, олиото, солта, черния и червения пипер.
Разбъркваме, изсипваме в намазнена тавичка и печем 30 минути в умерена фурна.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...