Продукти:
• 1 кг спанак
• 1 връзка копър
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 стръка джоджен
• 2 яйца
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 3-4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спанака (може да го смесим с лапад и киселец) с малко олио и сол. Отцеждаме и нарязваме на ситно.
Смесваме ситно нарязаните копър, магданоз, пресен лук и джоджен с яйцата, киселото мляко и брашното. Прибавяме спанака, олиото, солта, черния и червения пипер.
Разбъркваме, изсипваме в намазнена тавичка и печем 30 минути в умерена фурна.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...