Продукти: (за 4 порции)
• 2 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 300 г сирене
• 3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното със студеното мляко, посоляваме, поръсваме с черен пипер и слагаме съда на тих огън. Бъркаме, докато сместа се сгъсти. Прибавяме намачканото сирене, разбъркваме добре, сваляме от огъня и когато поизстине, прибавяме жълтъците и разбъркваме.
Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме към сместа, като леко бъркаме. Изсипваме в намаслена тавичка и печем 20 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...