Продукти: (за 4 порции)
• 2 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 300 г сирене
• 3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното със студеното мляко, посоляваме, поръсваме с черен пипер и слагаме съда на тих огън. Бъркаме, докато сместа се сгъсти. Прибавяме намачканото сирене, разбъркваме добре, сваляме от огъня и когато поизстине, прибавяме жълтъците и разбъркваме.
Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме към сместа, като леко бъркаме. Изсипваме в намаслена тавичка и печем 20 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...