Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 глави целина
• 1 глава лук
• 2-3 моркова
• 1 глава чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 к.ч. олио
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината и я нарязваме на филийки с дебелина около 5 мм, които изпържваме до златисто в половината от мазнината.
В останалата мазнина запържваме ситно нарязания лук и морковите, които сме настъргали на едро ренде. Когато морковите поомекнат, прибавяме ситно нарязаните магданоз и чесън, черен пипер и сол на вкус.
Нареждаме в тавичка половината от изпържената целина, разстиламе отгоре сместа от лук и моркови и покриваме с останалите филийки целина.
Заливаме ястието с разреденото във вода доматено пюре и печем в умерена фурна. След 15 мин заливаме с разбитите в прясното мляко яйца и запичаме в силна фурна.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...