Кулинарни рецепти » Мусака от целина

 Мусака от целина

Продукти: (за 4 порции)

• 3-4 глави целина
• 1 глава лук
• 2-3 моркова
• 1 глава чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 к.ч. олио
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме целината и я нарязваме на филийки с дебелина около 5 мм, които изпържваме до златисто в половината от мазнината.

В останалата мазнина запържваме ситно нарязания лук и морковите, които сме настъргали на едро ренде. Когато морковите поомекнат, прибавяме ситно нарязаните магданоз и чесън, черен пипер и сол на вкус.

Нареждаме в тавичка половината от изпържената целина, разстиламе отгоре сместа от лук и моркови и покриваме с останалите филийки целина.

Заливаме ястието с разреденото във вода доматено пюре и печем в умерена фурна. След 15 мин заливаме с разбитите в прясното мляко яйца и запичаме в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало