Продукти: (за 4 порции)
• 1 средна зелка
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 1 к.ч. натрошено сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме зелката на четвъртинки, заливаме с вряща подсолена вода и леко задушаваме. Отцеждаме и нарязваме зелето надлъжно на ивички, които навиваме на рулца и нареждаме в намаслена тавичка.
Правим светла запръжка от леко препеченото брашно и 1-2 с.л. разтопено масло. Прибавяме млякото, сметаната и малко от сиренето. Подправяме със сол и черен пипер и варим 2-3 мин.
Заливаме зелето с този сос, поръсваме настърганото сирене и слагаме тук там парченца масло. Печем в силно загрята фурна.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...