Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер и сол
• олио за пържeне
За заливката:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
Начин на приготвяне:
Обелваме и нарязваме картофите на филийки, след което ги изпържваме. Изпържваме лука и го поръсваме с червения пипер. Прибавяме настърганото сирене.
В намазана с олио тавичка редим пласт картофи, пласт лук със сирене. Покриваме с картофи. Заливаме с прясното мляко, смесено с разбитите яйца. Печем на умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...