Продукти:
• 1 кг спанак
• 2-3 главички лук
• 150 г сирене
• 60 г краве масло
• 5-6 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистения и измит спанак на ивички и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук в олиото и малко вода. Щом поомекне, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Запържваме брашното в разтопеното масло и при непрекъснато бъркане сипваме топлото мляко. Прибавяме яйцата, които сме разбили и разбъркали с натрошеното сирене, както и задушения спанак.
Разбъркваме още веднъж и печем в умерено загрята фурна, докато огретенът хване коричка.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...