Кулинарни рецепти » Панагюрски чушки

 Панагюрски чушки

Продукти: (за 5 порции)

• 15 чушки “Долма”
• 1 по-дебела филия стар хляб без кората
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• 2 яйца
• 1 кг домати
• 1 ч.ч. олио
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба в малко топла вода, отцеждаме го и го смесваме с яйцата и сиренето. Изчистваме чушките от семките и ги напълваме с тази смес.

Всяка чушка захлупваме с капаче от домат. Овалваме чушките в брашно и ги нареждаме в тавичка плътно една до друга.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги наситняваме. Подправяме ги със сол и черен пипер и и ги заливаме с олиото. Разбъркваме хубаво и наръсваме с магданоз.

По желание в соса може да сложим 1 блокче зеленчуков бульон и 1 ч.л. захар.

Заливаме чушките с този сос и печем в умерена фурна около половин час, докато хванат златиста коричка.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало