Продукти:
• 6 банана
• 100 г настърган пармезан
• 1-2 с.л. счукан сухар
• 2 с.л. масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме бананите, разрязваме ги по дължина на две и ги нареждаме в намаслена тавичка. Сипваме разтопеното масло, подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със смес от сухара и пармезана.
Пъхаме тавичката във фурна, загрята до 220°С, и печем 15 мин.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...