Продукти:
• 6 банана
• 100 г настърган пармезан
• 1-2 с.л. счукан сухар
• 2 с.л. масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме бананите, разрязваме ги по дължина на две и ги нареждаме в намаслена тавичка. Сипваме разтопеното масло, подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със смес от сухара и пармезана.
Пъхаме тавичката във фурна, загрята до 220°С, и печем 15 мин.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...