Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч. ч. ориз
• 1 ч. ч. леща
• 1 ч. ч. счукани орехи
• 4 яйца
• 2 ч. л. счукан ким,
• на върха на ножа настъргано индийско орехче
• 4-5 зърна смлян черен пипер
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме поотделно в подсолена вода лещата и ориза. Изцеждаме и ги смесваме с орехите, подправките и яйцата. Ако е необходимо, сгъстяваме с малко галета.
Правим кюфтета, които печем 15 мин в намаслена тавичка.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...