Кулинарни рецепти » Гювеч с патладжани

 Гювеч с патладжани

Продукти:

• 2 големи патладжана
• 2-3 глави лук
• 2-3 моркова
• 4-5 домата
• 1 връзка магданоз
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2-3 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки и ги накисваме за 15 мин в подсолена и подкиселена вода. После ги отцеждаме и изплакваме.

Нарязваме останалите зеленчуци на филийки и заедно с патладжаните ги подреждаме на пластове в глинен гювеч, като тук там слагаме скилидки чесън.

Поръсваме отгоре с наситнения магданоз, посоляваме и заливаме с олиото и 1 к.ч. топла вода. Захлупваме гювеча и печем 1 час в умерена фурна.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало