Кулинарни рецепти » Гювечета с праз

 Гювечета с праз

Продукти: (за 1 гювече)

1-2 с.л. ситно нарязан праз лук
1 кренвирш
2 домата
2-3 с.л. сок от домати
1 с.л. олио
чубрица, червен пипер
сол

Начин на приготвяне:

На дъното на гювечето слагаме малко ситно нарязан праз лук, парченца кренвирш, нарязани домати, сок от домати. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и чубрица, заливаме с олио и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало