Кулинарни рецепти » Кашкавален пай

 Кашкавален пай

Продукти:

• 150 г кашкавал
• 4 яйца
• 6 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 40 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме кашкавала и го слагаме в намазнена тавичка или форма за кекс. Отделно разбиваме яйцата, брашното и прясното мляко. Посоляваме и изсипваме върху кашкавала.

Слагаме върху пая бучици масло и печем до готовност в умерена фурна.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало