Кулинарни рецепти » Праз в пръстен гювеч

 Праз в пръстен гювеч

Продукти за 4 порции:

• 2-3 стръка праз
• 3 домата
• 1 к.ч. олио
• 150 г сирене
• 2 яйца
• 40 г краве масло
• 1 люто чушле
• сол

Начин на приготвяне:

В пръстен гювеч сипваме олиото и нарязания на кръгчета праз. Задушаваме в умерена фурна, докато празът поомекне.

Добавяме обелените и настъргани домати, натрошеното сирене и лютото чушле. Посоляваме, ако сиренето не е много солено и заливаме с разбитите яйца и разтопеното масло.

Запичаме във фурната, докато ястието се позачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало