Кулинарни рецепти » Праз в пръстен гювеч

 Праз в пръстен гювеч

Продукти за 4 порции:

• 2-3 стръка праз
• 3 домата
• 1 к.ч. олио
• 150 г сирене
• 2 яйца
• 40 г краве масло
• 1 люто чушле
• сол

Начин на приготвяне:

В пръстен гювеч сипваме олиото и нарязания на кръгчета праз. Задушаваме в умерена фурна, докато празът поомекне.

Добавяме обелените и настъргани домати, натрошеното сирене и лютото чушле. Посоляваме, ако сиренето не е много солено и заливаме с разбитите яйца и разтопеното масло.

Запичаме във фурната, докато ястието се позачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало