Кулинарни рецепти » Сирене по врачански

 Сирене по врачански

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г сирене
• 1 бучка (колкото орех) масло
• 1 печено люто чушле
• 1 резен домат
• 1 щипка червен пипер

Начин на приготвяне:

На дъното на всяко гювече слагаме бучка масло, върху него сиренето, отстрани чушлето и резена домат. Поръсваме с червен пипер и печем в силна фурна докато сиренето започне да се топи. Поднасяме с филийки препечен хляб.

Автор: Велизар Цветков

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало