Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки с орехи и сушени ябълки

 Пълнени пиперки с орехи и сушени ябълки

Продукти: (за 6 порции)

• 12 сушени чушки
• 2 глави лук
• 2-3 моркова
• 1-2 домата
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. сушени ябълки
• 1 ч.ч. орехи
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Пущаме изсушените чушки в кипяща подсолена вода и ги варим, докато омекнат.

Нарязваме на ситно морковите и лука и ги задушаваме до омекване в мазнината и малко вода. Прибавяме ориза и го позапържваме, докато стане прозрачен. Сипваме настърганите домати, нарязаните на дребно сушени ябълки и солта. Доливаме малко вода и задушаваме сместа, докато оризът набъбне. Накрая прибавяме счуканите орехи.

Пълним пиперките с тази плънка и ги подреждаме плътно в тавичка. Наливаме гореща вода, притискаме отгоре с капак или чиния и печем в умерена фурна. След изпичане заливаме със застройка, приготвена като за мусака. Запичаме още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало