Продукти: (за 4-6 порции)
• 3-4 големи картофа
• 4-5 чушки
• 2-3 глави лук
• 1-2 моркова
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 5-6 домата
• 1 ч. л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината. Прибавяме ситно нарязаните моркови. Когато омекнат, сипваме брашното и също го позапържваме.
Поръсваме червения пипер и наливаме гореща вода. Щом заври, добавяме нарязаните на ивички чушки и нарязаните на колелца картофи. Посоляваме и готвим на умерен огън.
Когато паприкашът е почти готов, сипваме ситно нарязаните домати. Прехвърляме ястието в тавичка и запичаме. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...