Кулинарни рецепти » Ризото с гъби

 Ризото с гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 250 г ориз
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 500 мл месен бульон
• 1-2 ч.ч. настърган кашкавал
• 150 г печурки
• 3-4 домата
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и също го запържваме. Щом стане прозрачен, наливаме бульона, подправяме с черен пипер и сол и държим на огъня, докато оризът поеме течността.

Нарязваме гъбите на тънки филийки и ги задушаваме в част от маслото. Нарязваме доматите на кръгчета.

В намаслена тавичка разстиламе половината от настъргания кашкавал. Отгоре нареждаме задушените гъби, а върху гъбите – доматите. Най-отгоре изсипваме ориза и запичаме съвсем леко във фурната.

Обръщаме ястието в широка чиния и поръсваме с останалия настърган кашкавал, размесен с разтопеното масло. По желание можем да сложим чинията за кратко във фурната, за да се слегне кашкавалът.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало