Кулинарни рецепти » Брюкселско зеле по милански

 Брюкселско зеле по милански

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг брюкселско зеле
• 3-4 домата
• 30 г краве масло
• 4 с.л. настърган кашкавал
• 3 с.л. галета
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Пускаме зелето в кипяща подсолена вода заедно с 1 ч.л. масло. Варим 6-7 мин, отцеждаме и разстиламе главичките в намаслена и поръсена с галета тавичка.

Отгоре покриваме с нарязаните на тънки филийки домати. Поръсваме с галетата и настъргания кашкавал, слагаме тук там парченца от останалото масло и печем в умерена фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало