Кулинарни рецепти » Зелка, пълнена със зеленчуци

 Зелка, пълнена със зеленчуци

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг прясно зеле
• 100 мл растително масло
• 50 г краве масло
• 100 г кромид лук
• 100 г моркови
• 100 г целина
• 150 г картофи
• 200 г пресни домати
• 50 г ориз
• 200 г кисело мляко
• 1 връзка магданоз
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Избираме по-голяма зелка, почистваме я и я издълбаваме.

Почистваме и измиваме лука, морковите, целината и картофите, нарязваме ги на дребно заедно с издълбаната вътрешност на зелката и ги задушаваме в растителната мазнина до полуготовност. Тогава прибавяме ситно нарязаните домати и ориза. Задушаването продължава още десетина минути.

Подправяме приготвената за плънка смес със сол, черен пипер и дребно нарязания магданоз. Напълваме зелката, поливаме я с растителното масло и я печем във фурна до готовност.

Нарязваме я на порционни парчета и я поднасяме с кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало