Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 кг картофи
• 2 средно големи бели репи
• 2 яйца
• 1 ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ряпата и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме олиото и яйцата, разбити с 1 ч.л. вода. Посоляваме и разбъркваме.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем 45 мин в умерена фурна. При поднасяне поръсваме с едро смлян черен пипер.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...