Кулинарни рецепти » Гювеч с домати и ориз

 Гювеч с домати и ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г домати
• 3 глави лук
• 4-5 зелени чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните чушки и също ги запържваме. Прибавяме ориза, позапържваме го, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Прибавяме обелените и нарязани домати и магданоза.

Заливаме с 2 1/2 ч.ч. гореща вода и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме, изсипваме в тавичка и печем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало