Продукти: (за 4 порции)
• 500 г домати
• 3 глави лук
• 4-5 зелени чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните чушки и също ги запържваме. Прибавяме ориза, позапържваме го, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Прибавяме обелените и нарязани домати и магданоза.
Заливаме с 2 1/2 ч.ч. гореща вода и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме, изсипваме в тавичка и печем.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...