Продукти:
• 500 г домати
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. галета
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите и ги нарязваме на тънки кръгчета. Лука също нарязваме на тънки филийки.
Подреждаме един ред доматени кръгчета в намаслена тавичка, заливаме с част от олиото, посоляваме и ги поръсваме с галета, прясно смлян черен пипер и наситнен магданоз.
Покриваме доматите с лучени филийки и поръсваме по същия начин с подправки. Продължаваме да редим лук и домати до изчерпване на продуктите, като последният ред трябва да е от домати.
Изпичаме плакията в умерено загрята фурна и я поднасяме студена.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...