Продукти:
• 500 г домати
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. галета
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите и ги нарязваме на тънки кръгчета. Лука също нарязваме на тънки филийки.
Подреждаме един ред доматени кръгчета в намаслена тавичка, заливаме с част от олиото, посоляваме и ги поръсваме с галета, прясно смлян черен пипер и наситнен магданоз.
Покриваме доматите с лучени филийки и поръсваме по същия начин с подправки. Продължаваме да редим лук и домати до изчерпване на продуктите, като последният ред трябва да е от домати.
Изпичаме плакията в умерено загрята фурна и я поднасяме студена.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...