Продукти: (за 4 порции)
• 8 пиперки
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 250 г царевично брашно
• 1 ч.ч. сварени царевични зърна
• 100 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките.
Смесваме половината разтопено масло с прясното мляко и слагаме сместа да заври на огъня. Малко по малко, като бъркаме непрекъснато, прибавяме царевичното брашно, докато се получи добре сварена гъста каша (която като изстине, става гъста като качамак). Посоляваме.
Сваряваме царевичните зърна и натрошеното сирене, прибавяме ги към царевичната каша и с тази смес напълваме пиперките. Слагаме в отворите по малко от останалото масло, нареждаме чушките в тавичка и печем 5-10 минути при температура 250°С.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...