Продукти: (за 4 порции)
• 250 г сурови гъби
• 50 г краве масло
• 2-3 яйца
• 1 к. ч. телешки бульон
• 30 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
За бешамела:
• 30 г краве масло
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на ситно, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги задушаваме в маслото. Когато поомекнат, добавяме бульона и задушаваме на умерен огън.
Приготвяме бешамел от маслото, брашното и прясното мляко. Отстраняваме задушените гъби от огъня и ги заливаме с приготвения бешамел. Изчакваме сместа да изстине и прибавяме разбитите яйца и настъргания кашкавал.
Изсипваме суфлето в намаслена форма и го изпичаме на водна баня.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...