Продукти:
• 500 г стерилизирани аспержи (2 малки кутии)
• 2 сурови яйца
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. масло
• 3 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. галета
• 1 1/2 ч.ч. сок от консервата аспержи
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме в тефлонов тиган 2 с.л. масло и запържваме за 1-2 мин брашното. Разреждаме със сока от аспержите и прясното мляко и с постоянно бъркане оставяме сместа да поври на тих огън, докато се посгъсти. Изчакваме да се поохлади и я размесваме с разбитите сурови яйца, черен пипер и сол на вкус.
Изсипваме малко от соса в глинен гювеч и разстиламе половината нарязани на едро аспержи. Отгоре слагаме варените яйца, нарязани на четвъртинки, покриваме с останалите аспержи и заливаме с останалия сос. Поръсваме с галетата и слагаме тук там парченца масло.
Печем огретена 20-25 мин в предварително нагрята до 180°С фурна.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...