Кулинарни рецепти » Огретен от аспержи

 Огретен от аспержи

Продукти:

• 500 г стерилизирани аспержи (2 малки кутии)
• 2 сурови яйца
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. масло
• 3 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. галета
• 1 1/2 ч.ч. сок от консервата аспержи
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме в тефлонов тиган 2 с.л. масло и запържваме за 1-2 мин брашното. Разреждаме със сока от аспержите и прясното мляко и с постоянно бъркане оставяме сместа да поври на тих огън, докато се посгъсти. Изчакваме да се поохлади и я размесваме с разбитите сурови яйца, черен пипер и сол на вкус.

Изсипваме малко от соса в глинен гювеч и разстиламе половината нарязани на едро аспержи. Отгоре слагаме варените яйца, нарязани на четвъртинки, покриваме с останалите аспержи и заливаме с останалия сос. Поръсваме с галетата и слагаме тук там парченца масло.

Печем огретена 20-25 мин в предварително нагрята до 180°С фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало