Продукти:
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2 връзки магданоз
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета. Прибавяме ориза, нарязаните домати и наситнения магданоз. Подправяме с дафиновия лист и черния пипер, посоляваме на вкус и разбъркваме.
Прехвърляме сместа в тавичка, заливаме с гореща вода и печем ястието в умерено загрята фурна. Малко преди да извадим от фурната, заливаме с оцета, размесен със счукания чесън.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...