Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• половин пакетче краве масло
• 1 връзка зелен лук /1 глава стар лук/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в разтопеното масло. Щом поомекне, го прехвърляме в тавичка и прибавяме натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.
Печем в умерено загрята фурна. След 10 мин заливаме със смес от млякото, разбитите яйца, брашното и 1 щипка сол. Връщаме ястието във фурната за още 10 мин.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....