Прoдукти:
• 2 глави лук
• 3 патладжана
• 3 тиквички
• 5 домата
• 6 с.л. олио
• 100 г кашкавал
• 2 с.л. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Осоляваме нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички и ги оставяме да се отцедят. Леко ги изпържваме и в същата мазнина слагаме нарязания лук, а като омекне, прибавяме нарязаните на филийки домати.
В глинен гювеч нареждаме един ред от патладжани, върху тях изсипваме лука с доматите, а отгоре - тиквичките. Всеки ред поръсваме с настърган кашкавал.
Покриваме последния с тънки кръгчета домати и поръсваме с галета. Печем в предварително загрята фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...