Прoдукти:
• 2 глави лук
• 3 патладжана
• 3 тиквички
• 5 домата
• 6 с.л. олио
• 100 г кашкавал
• 2 с.л. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Осоляваме нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички и ги оставяме да се отцедят. Леко ги изпържваме и в същата мазнина слагаме нарязания лук, а като омекне, прибавяме нарязаните на филийки домати.
В глинен гювеч нареждаме един ред от патладжани, върху тях изсипваме лука с доматите, а отгоре - тиквичките. Всеки ред поръсваме с настърган кашкавал.
Покриваме последния с тънки кръгчета домати и поръсваме с галета. Печем в предварително загрята фурна.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...