Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг картофи
• 3-4 домата
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. оцет
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на резенчета.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, разстиламе отгоре ориза, посоляваме и поръсваме с червения пипер и ситно нарязания магданоз.
Покриваме с нарязаните на кръгчета домати, заливаме с мазнината и малко топла вода и печем в умерена фурна.
Малко преди да извадим ястието от фурната, подправяме с чесъна, който сме счукали с оцета и малко сол.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...