Продукти: (за 4-5 порции)
• 800 г чушки
• 4-5 домата
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 200 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги нарязваме на по-едри парченца.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио и 1-2 с.л. вода. Прибавяме нарязаните и оваляни в брашното чушки. Задушаваме до изпаряване на течността. Прибавяме обелените и настъргани домати и поръсваме червения пипер. Оставяме ястието да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.
Заливаме със смес от млякото, яйцата и натрошеното сирене. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, разпръскваме отгоре настърганото на люспи масло и печем в умерена фурна, докато стегне заливката.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...