Кулинарни рецепти » Картофен пудинг с бекон

 Картофен пудинг с бекон

Продукти:

• 750 г картофи
• 50 г извара
• 1 яйце
• 3 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 100 г гъби печурки
• 300 г бекон
• 1 печена червена чушка
• 2 с.л. доматено пюре
• 50 г кашкавал
• червен пипер
• босилек, сол


Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, сваряваме ги и ги пасираме заедно с изварата. Добавяме яйцето и брашното и пак пасираме. Разточваме върху набрашнена кърпа квадрат от картофеното пюре.

Нарязваме лука, чушката и гъбите на дребно, разбъркваме ги с бекона, нарязан на кубчета и изсипваме върху картофите.

С помощта на кърпата завиваме руло и го поставяме в намазнена с олио тава. Печем 45 минути и малко преди да го извадим от фурната наръсваме с настърган кашкавал.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало