Продукти:
• 5 големи картофа
• 250 г топено сирене
• 1 твърдо сварено яйце
• 3 стръка пресен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и разрязваме надлъжно картофите на две половини, които издълбаваме.
Смесваме издълбаното количество с топеното сирене, пасирания жълтък, много ситно нарязаните лук и белтък. Подправяме с черен пипер и сол. Разбъркваме и пълним със сместа издълбаните половинки.
Нареждаме ги в намаслена тава и запичаме във фурна, докато горния слой леко покафенее.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...