Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• 4 домата
• 1 глава лук
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 1 с.л. масло. Отстраняваме от огъня и прибавяме обелените и настъргани домати, натрошеното сирене и разбитите яйца.
Разбъркваме и разпределяме сместа в 4 гювечета, на дъното на които сме сложили парченца от маслото. Печем в умерена фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...