Кулинарни рецепти » Панирани медальончета от свинско филе

 Панирани медальончета от свинско филе

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг свинско филе
• 300 г кашкавал
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 лимон
• 1 пакетче краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме филето от ципите, нарязваме го на медальончета (по 4 за порция), които леко посоляваме и овалваме в брашно.

Разбиваме яйцата, прибавяме към тях настъргания на едро ренде кашкавал, брашното, смлян черен пипер, малко сол. Ако сместа е много гъста, разреждаме с малко прясно мляко.

Потапяме медальончетата в получената смес и пържим в сгорещеното олио. Накрая ги заливаме със сгорещеното масло.

Сервираме с варени картофи и резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало