Кулинарни рецепти » Лазаня а ла Равена

 Лазаня а ла Равена

Продукти: (за 4 порции)

· 300 г брашно
· 3 яйца
· 1 ч.л. зехтин
· 150 г спаначено пюре
· 1 щипка сол

За плънката:

· 100 г свинско месо
· 100 г телешко месо
· 100 г шунка
· 100 г пилешки дробчета
· 1 к.ч. бяло вино
· 50 г бекон
· 1 пакетче краве масло
· 2 домата
· 500 мл прясно мляко
· 1 к.ч. сметана
· 1 глава лук
· 1 морков
· 1 глава целина
· 100 г гъби
· 50 г брашно
· 100 г настърган кашкавал
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцата, спаначеното пюре, зехтина, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 4-5 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат.

Загряваме 3 с.л. масло и запържваме ситно нарязаните лук и бекон. Прибавяме ситно нарязаните морков и целина и задушаваме. Слагаме нарязаното на малки парченца месо и нарязаната шунка. Наливаме виното и продължаваме да задушаваме. Щом виното се изпари, прибавяме обелените и настъргани домати и варим десетина минути.

Запържваме брашното в половината от останалото масло и вниматело сипваме млякото. Варим на умерен огън. Прибавяме нарязаните пилешки дробчета и продължаваме да варим. След десетина минути сипваме сметаната и нарязаните гъби.

Покриваме дъното на намаслена тавичка с лазаня. Отгоре разстиламе последователно месото и соса. Поръсваме с настърган кашкавал и продължаваме по същия начин до изчерпване на продуктите. Накрая завършваме със соса, слагаме тук там масло и поръсваме с настърган кашкавал.

Печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало