Продукти: (за 4 порции)
· 200 г кори за лазаня
5 домата
· 50 г настъргано сирене “Чедър”
За соса:
· 50 г краве масло
· 1 глава лук
· 50 г брашно
· 600 мл прясно мляко
· 1/2 ч.л. горчица
· 1ч.л. сос “Уорчестър”
· 175 г настърган “Чедър”
· 400 г риба тон от консерва в собствен сос
· сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме нарязания на ситно лук в маслото, поръсваме с брашното, пържим още малко и разреждаме с прясното мляко. Бъркаме, докато сосът се сгъсти. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме соса “Уорчестър”, размитата в малко вода горчица, рибата и настъргания “Чедър” за соса. Варим 2-3 мин.
Леко намокряме корите за лазаня. В намаслена тавичка разстиламе един пласт от соса. Покриваме с кора и намазваме втори слой сос. Отгоре подреждаме нарязани кръгчета домати и пак слагаме кора. Продължаваме до изчерпване на продуктите. Завършваме със сос и риба тон. Наръсваме отгоре настъргания “Чедър”, украсяваме с няколко резенчета домати. Загряваме
Покриваме тавата с фолио и печем 25 мин на 180°С. Махаме фолиото и печем още 15 мин.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...