Продукти:
· 200 г кори за лазаня
· 2-3 скилидки чесън
· 1 глава лук
· 2 моркова
· 1 парче целина
· 60 г сланина
· 2 с.л. зехтин
· 150 г кайма
· 50 мл червено вино
· 250 г настъргани домати
· 40 г краве масло
· 500 мл прясно мляко
· 40 г брашно
· 40 г настърган кашкавал
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистените моркови и целина нарязваме на ситно. Наситняваме и лука.
Загряваме зехтина и пържим няколко минути с бъркане нарязаната на кубчета сланина и счукания чесън. Прибавяме зеленчуците и готвим с бъркане, докато поомекнат. Прибавяме каймата и щом се запържи, наливаме виното. Разбъркваме и задушаваме 2-3 мин. Прибавяме настърганите на ренде домати и подправките и готвим още 20 мин.
В намаслена тавичка редим корите и сместа с кайма. Завършваме с кора.
Сгорещяваме маслото и пържим до поруменяване брашното. Наливаме топлото мляко и с бъркане сгъстяваме на равномерен гладък сос. Оставяме соса леко да изстине.
Заливаме лазанята с приготвения сос, наръсваме с настърган кашкавал, покриваме тавичката с фолио и печем 30 мин час на 200°С. Сваляме фолиото и допичаме, докато кашкавалът равномерно поруменее. Поръсваме със ситен магданоз.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...