Кулинарни рецепти » Спаначена лазаня

 Спаначена лазаня

Продукти: (за 4 порции)

· 600 г замразен или 1 кг пресен спанак
· 1-2 скилидки чесън
· 300 г нискомаслена извара
· 125 г сметана
· 100 г настърган кашкавал
· 3 яйца
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 220 г тесто
· 30 г краве масло
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разточваме тестото на тънки кори.

Наситняваме чесъна и го разбъркваме хубаво със сметаната и изварата. Прибавяме яйцата. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.

Размразяваме спанака /Ако е пресен, нарязваме го на ситно, бланшираме го 3-4 мин във вряща подсолена вода и го подсушаваме/.

Намазняваме хубаво тавичка за печене. Разстиламе на дъното й 1-2 с.л. спанак, покриваме с тестена кора и отгоре нанасяме равномерен слой от изварената смес. Така постъпваме до изчерпване на продуктите като последният слой трябва да е спаначен. Поръсваме с настъргания кашкавал.

Загряваме фурната на 200°С. Слагаме лазанята, намаляваме фурната на 180°С и печем 35 мин, докато кашкавалът равномерно поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало