Кулинарни рецепти » Спаначена лазаня

 Спаначена лазаня

Продукти: (за 4 порции)

· 600 г замразен или 1 кг пресен спанак
· 1-2 скилидки чесън
· 300 г нискомаслена извара
· 125 г сметана
· 100 г настърган кашкавал
· 3 яйца
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 220 г тесто
· 30 г краве масло
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разточваме тестото на тънки кори.

Наситняваме чесъна и го разбъркваме хубаво със сметаната и изварата. Прибавяме яйцата. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.

Размразяваме спанака /Ако е пресен, нарязваме го на ситно, бланшираме го 3-4 мин във вряща подсолена вода и го подсушаваме/.

Намазняваме хубаво тавичка за печене. Разстиламе на дъното й 1-2 с.л. спанак, покриваме с тестена кора и отгоре нанасяме равномерен слой от изварената смес. Така постъпваме до изчерпване на продуктите като последният слой трябва да е спаначен. Поръсваме с настъргания кашкавал.

Загряваме фурната на 200°С. Слагаме лазанята, намаляваме фурната на 180°С и печем 35 мин, докато кашкавалът равномерно поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало