Продукти: (за 4 порции)
· 600 г замразен или 1 кг пресен спанак
· 1-2 скилидки чесън
· 300 г нискомаслена извара
· 125 г сметана
· 100 г настърган кашкавал
· 3 яйца
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 220 г тесто
· 30 г краве масло
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разточваме тестото на тънки кори.
Наситняваме чесъна и го разбъркваме хубаво със сметаната и изварата. Прибавяме яйцата. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Размразяваме спанака /Ако е пресен, нарязваме го на ситно, бланшираме го 3-4 мин във вряща подсолена вода и го подсушаваме/.
Намазняваме хубаво тавичка за печене. Разстиламе на дъното й 1-2 с.л. спанак, покриваме с тестена кора и отгоре нанасяме равномерен слой от изварената смес. Така постъпваме до изчерпване на продуктите като последният слой трябва да е спаначен. Поръсваме с настъргания кашкавал.
Загряваме фурната на 200°С. Слагаме лазанята, намаляваме фурната на 180°С и печем 35 мин, докато кашкавалът равномерно поруменее.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...