Кулинарни рецепти » Лазаня Фонтина

 Лазаня Фонтина

Продукти:

• 1 пакет пресни кори за лазаня
• 1 голяма глава лук
• 50 г краве масло
• 1 с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 2 дафинови листа
• 1 кг гъби
• 250 мл зеленчуков бульон
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 щипка морска сол
• 300 г сирене Фонтина
• 50 г настърган пармезан
• 3 ч.ч. сос бешамел
• индийско орехче

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в смес от маслото и зехтина заедно с дафиновите листа и нарязания чесън. Щом поомекне, прибавяме нарязаните гъби, намаляваме огъня до среден и пържим 15 мин, като периодично разбъркваме.

Когато гъбите са готови, сипваме доматеното пюре и бульона, усилваме огъня и варим, докато течността остане наполовина. Накрая подправяме с черен пипер и сол.

Покриваме дъното на намаслена тавичка с кори за лазаня, заливаме с 1/4 от бешамела, подправен с индийско орехче, разстиламе 1/3 от приготвената плънка и поръсваме с настъргано сирене Фонтина. Повтаряме операцията още 2 пъти.

Отгоре покриваме с последните кори, заливаме с останалия бешамел и поръсваме с настърган пармезан. Печем 45 мин в умерено загрята фурна – до получаването на златистокафява коричка.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало