Продукти:
• 500 г кайма
• 250 г бяло пилешко месо
• 50 г наденица
• 2 яйца
• 1 филия сух бял хляб (без кората)
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме пилешкото месо и го прекарваме през месомелачката. Добавяме към него каймата, ситно нарязаната наденица, накиснатия и отцеден хляб, яйцата и настъргания кашкавал.
Подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и омесваме много добре. Оформяме от сместа малки топчета, овалваме ги в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...