Кулинарни рецепти » Шпикован език

 Шпикован език

Продукти:

• 1 език
• 2-3 скилидки чесън
• 50 г пушени гърди
• 1 с.л. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и с помощта на остър нож правим върху него надлъжни нарези, в които пъхаме ивички от чесъна и пушените гърди.

В малка тавичка слагаме мазнината, шпикования език и виното. Покриваме с алуминиево фолио и печем в умерена фурна.

Оставяме готовия език да изстине, след което го нарязваме на тънки филийки. Подреждаме в елипсовидна чиния и го украсяваме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало