Кулинарни рецепти » Яйца от риба и извара

 Яйца от риба и извара

Продукти:

• 500 г извара
• 3-4 с.л. гъста сметана
• 1 солена херинга
• 3-4 с.л. настъргано сирене
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз

За соса:

• 1 с.л. сметана
• 1с.л. горчица
• 2 с.л. олио
• 1-2 щипки захар
• малко оцет, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре рибата и я изчистваме от кожата и костите. Накълцваме я на дребно и я смесваме със сметаната, маслото и изварата. Ако сместа се получи твърде мека, добавяме малко настъргано сирене.

С помощта на две супени лъжици, хванати като щипки, оформяме яйца от рибата и изварата. Поръсваме ги с магданоз и настърганото сирене и ги заливаме със соса, който сме приготвили от сметаната, горчицата и подправките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало