Кулинарни рецепти » Сардели с ябълки

 Сардели с ябълки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг сардели, без глави
• 2-3 големи ябълки
• 1 белтък
• 50 г царевично брашно
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 150 мл зеленчуков бульон
• 4 стръка пресен естрагон
• 2 с.л. студена вода
• 50 мл олио
• 1 щипка карамфил
• 3 с.л. ябълково вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на резенчета. Почистваме и измиваме сарделите. Във всяка сардела слагаме по малко естрагон.

Разбъркваме леко белтъка и водата, топим сарделите в получената смес, после в царевичното брашно (може и галета) и ги изпържваме от двете страни до златисто. Изваждаме рибата и я оставяме на топло.

По същия начин изпържваме и ябълковите резени и оставяме и тях на топло. Слагаме в тигана захарта, карамфила, виното и бульона, подправяме със сол и черен пипер, кипваме и отстраняваме от огъня.

В подходящ съд подреждаме сарделите и ябълковите резени. Заливаме ги с приготвения сос и украсяваме с естрагон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало