Кулинарни рецепти » Сардели с ябълки

 Сардели с ябълки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг сардели, без глави
• 2-3 големи ябълки
• 1 белтък
• 50 г царевично брашно
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 150 мл зеленчуков бульон
• 4 стръка пресен естрагон
• 2 с.л. студена вода
• 50 мл олио
• 1 щипка карамфил
• 3 с.л. ябълково вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на резенчета. Почистваме и измиваме сарделите. Във всяка сардела слагаме по малко естрагон.

Разбъркваме леко белтъка и водата, топим сарделите в получената смес, после в царевичното брашно (може и галета) и ги изпържваме от двете страни до златисто. Изваждаме рибата и я оставяме на топло.

По същия начин изпържваме и ябълковите резени и оставяме и тях на топло. Слагаме в тигана захарта, карамфила, виното и бульона, подправяме със сол и черен пипер, кипваме и отстраняваме от огъня.

В подходящ съд подреждаме сарделите и ябълковите резени. Заливаме ги с приготвения сос и украсяваме с естрагон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало