Кулинарни рецепти » Телешко с рибен сос

 Телешко с рибен сос

Продукти:

• 600 г крехко телешко месо
• 1 ч.ч. олио
• 2 скилидки чесън
• 100 г риба тон
• 5-6 филета от сардела
• сокът от 1 лимон
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. сметана
• 8 с.л. сухо бяло вино
• 1 ч.л. ябълков оцет
• 1/2 ч.л. захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме месото. Слагаме го в тавичка, наливаме 2 с.л. олио и малко вода и изпичаме добре в умерено загрята фурна. Нарязваме изпеченото месо на тънки филийки, които подреждаме ветрилообразно в широка чиния за сервиране.

Отделно сваряваме рибата в подсолена вода, след което я размачкваме на пюре. Прибавяме счукания чесън, жълтъците и лимоновия сок. Разбъркваме и капка по капка сипваме останалото олио, като не преставаме да бъркаме. След това прибавяме сметаната и виното и продължаваме да бъркаме, докато получим гъст сос.

Подправяме соса със захарта, оцета, черен пипер и сол и го изливаме върху месото. Оставяме предястието да престои 15-20 мин в хладилник и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало